Održan IV kongres psihologa Bosne i Hercegovine

psihoportalU Brčkom je od 26. do 28. Februara, 2015., održan IV kongresa psihologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem. Kongres je svečano otvorio Gradonačelnik Brčko distrikta BiH mr. sci. dr Anto Domić ispred Vlade Brčko distrikta kao Generalnog pokrovitelja kongresa.

Opširnije...

Filozofski fakultet prvi u BiH otvara savjetovalište za studente

psihoportal

Filozofski fakultet otvorit će savjetovalište za studente čiji je glavni cilj pružanje psihološke potpore studentima u postizanju akademskog i životnog uspjeha te poboljšanje kvalitete života i razvoja osobnih potencijala. Bit će to prvo takvo savjetovalište na sveučilištu u Mostaru, ali i općenito u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Početak “Hearing Voices” grupa u BiH!

psihoportal“Hearing Voices” pristup obuhvaća rad sa osobama koje imaju nesvakidašnja senzorna iskustva kao što su: halucinacije, čujenje glasova, taktilne senzacije i sl.

Opširnije...

Filmske večeri i predavanja o mentalnom zdravlju

psihoportalUdruženje 'Metanoia' ima novi projekat -  program pod nazivom 'Filmske večeri sa Metanoiom', koji će se realizirati kroz prikazivanje dokumentarnih filmova koji se tiču problematike mentalnog zdravlja, a potom diskusije i rasprave sa gostima/predavačima.

Opširnije...

PROGLAS DRUŠTVA PSIHOLOGA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE O GRAĐANSKIM PROTESTIMA U FBIH

PSIHOPORTALKako protesti građana koji su se dogodili u proteklih nekoliko dana u FBiH imaju i svoju psihološku dimenziju, pozadinu i posljedice te kako dugotrajna društvena i financijska deprivacija ima štetne posljedice po mentalno zdravlje građana, ...

Opširnije...

Oko 400.000 građana Srbije ima neki mentalni poremećaj

psihoportalProcenjuje se da oko 400.000 građana Srbije ima neki mentalni poremećaj, svake godine se ubije na desetine tinejdžera, a procjene su da čak 150 puta više njih ima samoubilačke tendencije.

Opširnije...

Dodatne informacije