Što učiniti kada partner/ica dobiva SMS poruke od nekoga drugog?

Share

psihoportalBračni terapeut Andrew G Marshall nudi pet savjeta koji će vam pomoći da spasite situaciju.

1 . Odaberite vrijeme

Upravo ste pronašli „optužujući“ tekst i zaključili da bi netko mogao biti nešto više od prijatelja ili kolege. Uplašeni ste, ljuti i rastrojeni. To je najgore vrijeme za razgovor s partnerom, jer ćete ga teško slušati i razumjeti ono što govori. Što je još gore, možete početi plakati, a partner će Vas pokušati smiriti (umjesto da bude iskren) ili biste mogli „izgubiti živce“ i on bi mogao otići ili zašutjeti. Dakle sačekajte dok sve ne „procesuirate“, smirite se i onda izaberite trenutak kada oboje možete razgovarati.

2 . Ne govorite s visine

Vaš cilj je da vaš partner shvati da je prekoračena granica i da odluči prekinuti s tim. Sramoćenje i pokušaj zabrane zaustavljanja bilo kakve komunikacije potiče skrivenu komunikaciju.

3 . Postavljajte pitanja

Umjesto opisivanja problema ili Vaših tegoba postavljajte otvorena pitanja. Na primjer: Zašto ste razmjenjivali poruke toliko puta u posljednjih tjedan dana?, Koliko često razmjenjujete poruke s vašim drugim prijateljima? ili Kakav učinak to ima na naš odnos?. Za razliku od toga, zatvorena pitanja („ ne slažeš se da je to pogrešno?“) koji se mogu odgovoriti samo s da ili ne, dovode do toga da će partner morati opravdavati svoje ponašanje prema Vama, a ne razmišljati o posljedicama toga.

4 . Slušajte

To će biti jako teško, ali umjesto da se raspravljate sa svojim partnerom ili govoreći im da su u krivu, ne prekidajte ga, već ohrabrujte ga (npr. kimajte glavom) i potaknute da govore više. Trebate procijeniti štetu - u protivnom ne možete pronaći put povratka na staro.

5 . Razgovarajte o temeljnim problemima

U većini slučajeva , ako je vaš partner razmjenjivao poruke s nekim drugim, to je vapaj za pomoć . On je nezadovoljan i ne zna kako to riješiti ili misli da ga nećete razumjeti ako vam sam govori o tome. Razgovarajte o temeljnim problemima kako biste saznali što se događa i što u vašem zajedničkom životu ne funkcionira. Nakon što oboje iznesete mišljenja, možete početi pregovarati kako krenuti naprijed.

Nadalje, slijedeći ovih pet koraka, ne samo da ćete poboljšati komunikaciju, već i postaviti temelje za promjenu cijelog odnosa na bolje.

 

izvor: https://psychologies.co.uk

 

 

Share

Dodatne informacije