Održan IV kongres psihologa Bosne i Hercegovine

psihoportalU Brčkom je od 26. do 28. Februara, 2015., održan IV kongresa psihologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem. Kongres je svečano otvorio Gradonačelnik Brčko distrikta BiH mr. sci. dr Anto Domić ispred Vlade Brčko distrikta kao Generalnog pokrovitelja kongresa.

Opširnije...

Filmske večeri i predavanja o mentalnom zdravlju

psihoportalUdruženje 'Metanoia' ima novi projekat -  program pod nazivom 'Filmske večeri sa Metanoiom', koji će se realizirati kroz prikazivanje dokumentarnih filmova koji se tiču problematike mentalnog zdravlja, a potom diskusije i rasprave sa gostima/predavačima.

Opširnije...

Početak “Hearing Voices” grupa u BiH!

psihoportal“Hearing Voices” pristup obuhvaća rad sa osobama koje imaju nesvakidašnja senzorna iskustva kao što su: halucinacije, čujenje glasova, taktilne senzacije i sl.

Opširnije...

Oko 400.000 građana Srbije ima neki mentalni poremećaj

psihoportalProcenjuje se da oko 400.000 građana Srbije ima neki mentalni poremećaj, svake godine se ubije na desetine tinejdžera, a procjene su da čak 150 puta više njih ima samoubilačke tendencije.

Opširnije...

PROGLAS DRUŠTVA PSIHOLOGA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE O GRAĐANSKIM PROTESTIMA U FBIH

PSIHOPORTALKako protesti građana koji su se dogodili u proteklih nekoliko dana u FBiH imaju i svoju psihološku dimenziju, pozadinu i posljedice te kako dugotrajna društvena i financijska deprivacija ima štetne posljedice po mentalno zdravlje građana, ...

Opširnije...

Klub mladih pedagoga organizira tečaj znakovnog jezika

Trećeg lipnja 2013. godine u 15:30 h je počeo Prvi službeni tečaj znakovonog jezika u Hercegovini u organizaciji Kluba mladih pedagoga FPMOZ-a Sveučilišta u Mostaru.

Opširnije...

Filozofski fakultet prvi u BiH otvara savjetovalište za studente

psihoportal

Filozofski fakultet otvorit će savjetovalište za studente čiji je glavni cilj pružanje psihološke potpore studentima u postizanju akademskog i životnog uspjeha te poboljšanje kvalitete života i razvoja osobnih potencijala. Bit će to prvo takvo savjetovalište na sveučilištu u Mostaru, ali i općenito u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

"Savremeni trendovi u psihologiji"

Naučno–stručni skup "Savremeni trendovi u psihologiji", održati će se od 11. do 13. oktobra 2013. na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Skup ima za cilj razmenu iskustava i rezultata istraživanja u okviru fundamentalnih i primenjenih oblasti psihologije i srodnih disciplina.

Opširnije...

Dodatne informacije