Početak “Hearing Voices” grupa u BiH!

Share

psihoportal“Hearing Voices” pristup obuhvaća rad sa osobama koje imaju nesvakidašnja senzorna iskustva kao što su: halucinacije, čujenje glasova, taktilne senzacije i sl.

Udruženje “Metanoia” ostvarilo saradnju sa mrežom Intervoice!

 Početak “Hearing Voices” grupa u BiH!

 

Nakon najave o saradnji sa internacionalnom mrežom Intervoice (http://www.intervoiceonline.org) predstavljamo „Hearing Voices“ pristup koji će se pojaviti u BiH po prvi put!

“Hearing Voices” pristup obuhvata rad sa osobama koje imaju nesvakidašnja senzorna iskustva kao što su: halucinacije, čujenje glasova, taktilne senzacije i sl. “Hearing Voices” grupe podrške su inspirisane pionirskim radom profesora Mariusa Romme i Dr. Sandra Escher sa Maastricht Univerziteta (Holandija). Također se ističe rad grupe za samopomoć iz Holandije pod nazivom Fondation Resonance iz 80-tih godina.

Predstavljanje ovog pristupa, predavanje i radionice će se odvijati od 19.06. do 21.06.2014.godine u prostorijama Centra za kulturnu i medijsku dekontaminaciju – Kampus Univerziteta u Sarajevu (Zmaja od Bosne 8).

Udruženje „Metanoia“ će ugostiti internacionalne predavače iz Velike Britanije i Holandije.

AGENDA

ČETVRTAK 19.06.2014. godine

Predstavljanje „Hearing Voices“ mreže u BiH

19:00h- 21:00h

Projekcija dokumentarnog filma  „Hearing Voices“  BBC (sa titlovima). Razgovor o pokretanju „Hearing Voices“ mreže u BiH i regiji u kojem učestvuju: Slobodanka Popović (sistemska porodična psihoterapeutkinja, Velika Britanija), Rachel Waddingham(menadžerica „Hearing Voices“ projekta u organizaciji Mind in Camden, Velika Britanija), Dirk Corstens (socijalni psihijatar, psihoterapeut, predsjednik Intervoicea, Holandija), Mina Aleksić (art terapeutkinja, Udruženje Prostor, Beograd), Adi Hasanbašić (psiholog, geštalt psihoterapeut i predsjednik Udruženja „Metanoia“).

 

PETAK 20.06.2014. godine

Radionica:

16:00h – 20:00h „ Izgradnja mreže „Hearing Voices“ u BiH – Naredni koraci...“

 

SUBOTA 21.06.2014. godine

Radionica:

10:00h - 17:00h  „Inovativni pristupi psihozi i „čujenju glasova“ “.

Ulaz je besplatan za sve događaje!

Za radionice se potrebno prijaviti i rezervisati mjesto na:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , sa naznakom za koju radionicu se prijavljujete!

Dodatne informacije pogledajte na:

www.ngometanoia.org

FB Page: Udruženje „Metanoia“

 

 

 

Share

Dodatne informacije