Šarena psihologija: Boja odjeæe koju nosite otkriva vaš karakter

Share

 Kada se ujutro probudite loše volje, odjenite nešto u žutoj boji jer garantiramo da æete se nakon kratkog vremena osjeæati bolje. S crvenom neæete pogriješiti ako želite privuæi pažnju odreðenog muškarca, ali ju izbjegavajte na poslovnim sastancima.

Prije odlaska na posao ili veèernjeg izlaska gotovo svaka žena ima problema s odabirom odjeæe. Doduše, kombiniranje boja, materijala i krojeva zaista je iscrpljujuæe. Odmah na poèetku valja napomenuti da odreðene nijanse odjeæe nisu prikladne za svaku vrstu sastanka. Saznajte koja boja odjeæe garantira uspjeh u odreðenim situacijama!

Crvena garantira uspjeh kod muškaraca

Crveni komadi odjeæe su najbolji izbor kada želite privuæi pažnju, naroèito muškaraca jer je dokazano da oni ne mogu odoljeti ženama u crvenom. Ova nijansa odjeæe je odlièan izbor u danima kada ste umorni jer potièe dobro raspoloženje. Meðutim, ukoliko imate neki sastanak, izbjegavajte odjeæu crvene boje jer æete ostaviti dojam agresivne osobe.

Plava otkriva pouzdanu osobu

Kada želite pokazati autoritet, obucite tamno plavo odijelo jer æete ostaviti dojam osobe koja sve drži pod kontrolom. Ako želite istaknuti da ste pouzdana osobe, odaberite svjetlije nijanse plave boje.

Zelena je neupadljiva

Ukoliko u svom ormaru nemate crno ili plavo odijelo, kao zamjena poslužiti æe vam odjeæa u tamno zelenoj nijansi. Kada prikupljate odreðena sredstva za neku akciju, izbjegavajte zeleno jer je nedavno provedeno istraživanje pokazalo da ljudi ne obraæaju dovoljno pažnje na sugovornike u toj nijansi.

Ljubièasta istièe individualnost

Želite li privuæi pažnju na radnom mjestu, obucite nešto ljubièasto. Ovo je odlièna boja za veèernje izlaske jer je odlièna alternativa crnoj. Ljubièasta otkriva odgovornu i staloženu osobu.

Bijela otkriva urednu osobu

Bijela odlièno stoji osobama svjetlijih oèiju naroèito ako je kombinirana s bojom pijeska ili sivom. Doduše, odjeæa bijele boje je idealna i za veèernje izlaske, ali samo kada je rijeè o kvalitetnom materijalu.
Ukoliko imate pjegice, izbjegavajte odjeæu bijele boje.

Žuta potièe dobro raspoloženje

Uopæe nemojte posumnjati da u žutoj odjeæi neæete biti u centru pažnje, a trebali bi ju nositi u danima kada ste izuzetno lošeg raspoloženja. Žutu odjeæu izbjegavajte na poslovnim sastancima jer æete ostaviti dojam neodgovorne i neozbiljne osobe.

Crna je uvijek in

Crna odjeæa je savršen izbor za poslovne sastanke, no idealna je i za veèernje izlaske. Nije važno o kavom je materijalu rijeè jer i nekvalitetne krpice djeluju elegantno. Crnu izbjegavajte ako radite s djecom ili starijim osobama.

izvor: nacional.hr / Andrea Belin

Share

Dodatne informacije