ŽŽenama izgled i unutarnje ogledalo važžniji od brzine automobila

Share

PSIHOPORTALVanjski dizajn za većinu je žžena presudan prilikom kupnje novog automobila čega su svjesni i proizvođači. Za razliku od manje emotivnih muškaraca, žžene kupuju automobil prateći uglavnom emocije.

Priča o automobilima možže se ispričati na dva načina. Prvi je onaj muški, detaljan i opširan, pun statistika i tehničkih podataka. Drugi je, pak, mnogo suptilniji i emocionalniji, onaj ispričan iz žženske perspektive. Koliko ima konja, kolika mu je maksimalna brzina, koliko troši... pitanja su koja će žžena-kupac posljednja postaviti. ŽŽenama su važžniji neki drugi elementi poput kompaktnosti, iskoristivosti unutrašnjosti ili opremljenosti. No, naravno, sve to dolazi nakon prvog i osnovnog uvjeta koji svaki “žženski” automobil mora zadovoljiti, a to je privlčan vanjski izgled.

Za razliku od manje emotivnih muškaraca, žžene kupuju automobil prateći uglavnom emocije. Vrlo često to znaèi da je pri kupovini odlučujuća ljubav na prvi pogled, odnosno da se automobil kupuje gotovo isključivo zbog njegova izgleda. Stavivši postrani sve ostale, možžda i važžnije elemente, poput cijene, potrošnje, performansi...

Vanjski dizajn odlučujući je pri kupovini automobila kod velike većine žžena i zanimljivo je da se većina proizvođača barem jednim automobilom u ponudi žželi približžiti tom krugu kupaca.

Kod unutrašnjosti također je bitan izgled, no tu ipak postoji nešto više zahtjeva koje mora zadovoljiti. Prvi je jednostavnost, što znači da ne smije biti previše kompliciranih prekidača i polugica koji bi korištenjem odvraćali pozornost od vožžnje. Isto tako, važžni su i detalji poput ogledala u sjenilu za sunce, jer nezgodno je stalno pomicati zrcalo kada se provjerava šminka ili frizura. Važžni su i pretinci koji moraju biti dovoljno brojni i prostrani da prime sve sitnice koje žžene nose sa sobom, poput mobitela, šminke, rokovnika... Audiouređaj također je neizbježžan, no žžene, za razliku od muškaraca, ne pate za supersnažžnim uređajima koji imaju savršen zvuk, već će se zadovoljiti jednostavnim radiouređajem sa CD-om.

Sada dolazimo do performansi i voznih karakteristika, područja koja su muškarcima najvažžnija. ŽŽene, suprotno mišljenju većine, ne preferiraju osnovne, slabašne verzije, već žžele od svoga automobila određenu startnost i sigurnost pri pretjecanju. Drugi ili treći motor u ponudi optimalan je izbor jer pružža kompromis između cijene, performansi i potrošnje.

Što se tiče voznih karakteristika, ovdje nije najbitnije ležžanje na cesti ili preciznost, važžnija je udobnost i lak upravljač. Isto je i s mjenjačem, koji ne mora biti brz i precizan, već lagan za korištenje. Uz dizajn ovo su i glavni razlozi ljubavi žžena prema francuskim automobilima koji jednostavno osvajaju pripadnice nježžnijeg spola. Tu se uglavnom radi o manjim automobilima koji se već dugi niz godina mogu pohvaliti dizajnom koji je pogodio ukus žžena.

izvor: jutarnji.hr

Share

Dodatne informacije