Tračere, ometala i ljude koji ne znaju bonton baš nitko ne voli

Share

Iritantne navike na poslu kvare atmosferu. Čak i "glazba ili mirisan ručak" mogu uništiti dobar glas, a hvalospjev ili prisvajanje zasluga najbrži su "put" izopćenju.

 

Glasan telefonski razgovor s prijateljima spada među neke od najiritantnijih uredskih navika. Na poslu postoji najmanje jedna osoba koja vas živcira, no velika je vjerojatnost da i vi imate navike koje iritiraju vaše kolege, upozorava dr. Paul Powers, poslovni psiholog. A zaista iritira kad nekoga zanima baš sve.

Ako su vam uši poput antene svaki put kad čujete šaptanje, suzdržite se. Isto tako, treba zapamtiti da ured nije restoran te da će svi kolege osjetiti intenzivan miris vašega gulaša ili sendviča od tune. Osim toga, neprestano pričanje o sebi jako je dosadno. Razmislite počinje li svaka vaša rečenica s “ja”, a ako sami sebe često hvalite, radije šutite i pustite da vaš rad govori umjesto vas. 

Slobodno vrijeme radije iskoristite za pomaganje

Iako ste možda “zapeli” na poziciji na poslu koja vam se baš i ne sviđa, ne uzimajte je zdravo za gotovo. Imajte na umu da uvijek postoji netko tko bi vrlo rado to radio umjesto vas. Umjesto da se hvalite koliko brzo odrađujete posao jer ga držite u malom prstu, predložite kolegama da im pomognete oko pretrpanog rasporeda.

Nemojte biti "lažljivac" u uredu

Ako stalno preuzimate zasluge za nešto što niste napravili, kad oni koji su zaista zaslužni doznaju, prozvat će vas lažljivcem. Ne zatrpavajte se obvezama ako ćete iskorištavati druge.

Radio ometa kolege oko vas

Uredi mogu biti vrlo glasni. Netko razgovara na mobitel, a netko printa ili fotokopira. No ako pozadinsku buku utišavate uključivanjem omiljene radijske postaje, razmislite o tome koliko vi drugima smetate. Stišajte glazbu ili se pobrinite da je drugi ne čuju.

izvor: 24sata.hr / Nina Cvijanović

Share

Dodatne informacije