Softverska platforma za multimedijske digitalne udžbenike

Share

psihoportal„Profil klik – digitalni udžbenici“ naziv je prvog sveobuhvatnog softverskog rješenja za multimedijske digitalne udžbenike u Hrvatskoj.

 

Učenicima osnovnih i srednjih škola omogućiti napredniju i temeljitiju komunikaciju s nastavnim gradivom te interaktivno istraživanje i upoznavanje teorije svih predmeta u hrvatskim školama. Profilova multimedijska digitalna izdanja nadogradnja su tiskanim udžbenicima, a predstavljaju značajan iskorak u usporedbi s dosadašnjim rješenjima za multimedijske sadržaje donoseći nove mogućnosti svojim korisnicima.

 

Sadržaji udžbenika utemeljeni su na preglednom i metodički osmišljenom obliku tiskanih izdanja, snalaženje je vrlo jednostavno i lako jer se korisnik digitalnim udžbenikom može služiti paralelno s tiskanim izdanjem. Interaktivno upoznavanje nastavne materije kroz digitalne udžbenike osigurano je edukativnim i ekskluzivnim multimedijskim sadržajem na hrvatskom jeziku, u prvom redu atraktivnim 3D animacijama i drugim videozapisima, zatim zvukovnim zapisima, interaktivnim objektima i kvizovima, slikovnim prilozima i fotogalerijama, prezentacijama, tablicama te naposlijetku, poveznicama na web i sadržaj unutar udžbenika.

 

Na ovaj način korisnicima se omogućava jedinstveno edukativno iskustvo jer će od sada kroz video zapise i animacije biti moguće vidjeti npr. kako su tektonske ploče kroz vrijeme stvorile kontinente, kako nastaju i djeluju vulkani, kako funkcionira ljudsko srce, kako se ponašaju krvna zrnca i sl., uz brojne druge primjere koji će pokazati kako u praksi izgleda teorija koja se uči u školama.

 

Upoznavanje gradiva korištenjem Profil klik – digitalnog udžbenika dodatno je unaprijeđeno i olakšano mogućnostima obilježavanja, označavanja i upisivanja vlastitog sadržaja, pri čemu je sav obilježeni tekst moguće pregledati na jednom mjestu, ispisati ga ili eksportirati u zaseban dokument na vlastitom računalu. Kompletan multimedijski sadržaj je pomno odabran, stvoren u Profilovoj vlastitoj produkciji ili otkupljen od poznatih europskih produkcijskih kuća poput BBC-a te je u potpunosti usklađen sa zahtjevima i osobitostima hrvatskog obrazovnog sustava.

 

Interaktivan materijal kojeg naša softverska platforma omogućuje izuzetno je dobro metodički osmišljen. Sve animacije su samostalno izrađene ili otkupljene te prilagođene, a važno je napomenuti da je sva multimedija u trajanju od 30 sekundi do 3 minute što znači da dozvoljava aktivno uključivanje u nastavni proces bez njegova ugrožavanja, a djeci omogućava istraživanje onog dijela nastavnog gradiva kojeg dosad u redovnoj nastavi nisu mogli. Izuzetno smo ponosni na ovu platformu koja je rezultat ukupno tri godine rada, truda, planiranja i istraživanja“, izjavila je izvršna direktorica Profila, Maja Brkljačić.

 

Pristup Profil klik naslovima omogućen je s bilo kojeg PC ili Mac računala te iPad ili Android tableta, za koje su razvijene posebne nativne aplikacije. Jednom kada je korisnik odabrao svoje naslove, može im pristupiti u svakom trenutku putem svoje virtualne police s knjigama, a kompletan sadržaj, bilješke, oznake i intervencije koje su napravili automatski se usklađuju putem cloud sustava sa svim uređajima na kojima je njihov udžbenik instaliran, a kako bi uvijek imali svoj sadržaj nadohvat ruke.

 

Kompletan portfelj udžbenika na platformi Profil klik – digitalni udžbenici dostupan je od 14. studenog.

 

 

 

 

Share

Dodatne informacije