Razlike među spolovima u odabiru iPhonea

Share

psihoportalIstraživanje koje je provela tvrtka za istraživanje tržišta Consumer Intelligence Research Partners (CIRP), usredotočilo se na navike korisnika koji kupuju najnovije Appleove pametne telefone iPhone 5s i iPhone 5c.

studija boje ip 5s i 5c

Kratki rezime rezultata njihovih ukusa svodi se na to da muškarci u slučaju 5s modela preferiraju uređaj "svemirsko sive" boje, dok su žene više naklonjene srebrnoj boji, a u slučaju 5c telefona, muškarcima se najviše sviđaju plavi i bijeli telefoni, dok žene prema klasičnom stereotipu radije biraju ružičaste.

Dok skuplji i kvalitetniji iPhone 5s dolazi u tri boje, svemirsko sivoj, srebrnoj i zlatnoj, 5c se prodaje u bijeloj, plavoj, zelenoj, ružičastoj i žutoj boji.

 

studija zene i kuskarci ip 5s i 5c 2

Što se tiče iPhonea 5s, svemirski sivi uređaj odabire 43 posto svih korisnika, a zlatni, koji je u početku prodaje išao najbolje, sada bira oko 27 posto žena i muškaraca zajedno.  

Studija je također ukazala da najmanje korisnika oba spola preferira 5c telefone u žutoj boji, pa se za njih odlučuje samo 7 posto korisnika. Za usporedbu bijeli iPhone 5c kupuje 27 posto ljudi, a 35 posto plavi.

Izvor: MacRumors / vidi.hr

Share

Dodatne informacije