Nova knjiga: Psihologija u poslovnom okruženju

Share

Kolegice Irena Miljković Krečar i Maja Kolega su autorice vrijedne knjige "Psihologija u poslovnom okruženju" u izdanju Veleučilište VERN', Biblioteka Business Class, Zagreb, 2013.

Autorice ovoga udžbenika, namijenjenoga prije svega polaznicima VERN'ova kolegija Osnove poslovne psihologije i komuniciranja, ali i široj stručnoj javnosti, VERN'ove su profesorice psihologije Irena Miljković Krečar i Maja Kolega. Recenzije udžbenika potpisuju ugledni profesori psihologije s filozofskih fakulteta u Zagrebu i Beogradu – prof. dr. sc. Denis Bratko i prof. dr. sc. Nebojša Petrović.

Knjiga obuhvaća vrlo širok raspon tema, od temeljnih koje su prisutne u tekstovima iz opće psihologije, do onih koje su vrlo primjenjive u svakodnevnom radu poslovnih ljudi i poduzetnika, poput tema iz područja prezentacije i samoprezentacije, neverbalne komunikacije, stresa na poslu i sličnog. Posebno treba pohvaliti stil pisanja autorica, kao i njihovo nastojanje da tekst učine zanimljivim i privlačnim za čitanje.

Aktivnim proučavanjem ovoga udžbenika steći ćete različita znanja nužna za razumijevanje osnovnih psihičkih procesa i stanja (npr. učenje, percepcija, rješavanje problema, donošenje odluka, umor, stres...), samoga/same sebe (npr. slika o sebi, ličnost, sposobnosti...), te širokog raspona komunikacijskih vještina (npr. analiza govora tijela, držanje prezentacija, asertivnost i rješavanje konflikata...). Sva ova znanja čine temelj za efikasan osobni rast i razvoj, koji je pak osnova za uspješno funkcioniranje u osobnom i profesionalnom životu.

U svakom poglavlju naići ćete na različite vježbe i upitnike, zanimljivosti i pitanja za razmišljanje. Teme su obrađene tako da je u njima vidljiva jasna veza sa stvarnim životom. Na početku svakoga poglavlja istaknuti su ciljevi, odnosno ishodi učenja, dok su na kraju popisani i opisani svi ključni pojmovi.

„Tekst je prepun duhovitih, interesantnih i poučnih pričica, zanimljivosti, mudrosti i duhovitosti koje svoje porijeklo vuku iz najrazličitijih izvora – od vrhunskih autoriteta u poslovnom svijetu, religiji i filozofiji, do široko poznatih i omiljenih likova televizijskih serija i stripova, poput Ala Bundyja i likova iz Alana Forda. Poznata parola iz potonjeg stripa kaže: Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti, a autorice su se izgleda toga i držale“. - prof. dr. sc. Denis Bratko (iz recenzije)

Cijena knjige: 300,00 kn

Knjigu možete naručiti putem linka http://www.vern.hr/o-vernu/izdavastvo/ili putem telefona 01/4881-824..

 

PSIHOportal, 2014.

Share

Dodatne informacije