Amerièki neurokirurg svjedoèio životu poslije smrti dok je bio u dubokoj komi

Share

Neurokirurg Eben Alexander 2008. godine pao je u komu na sedam dana nakon što se zarazio meningitisom. Za vrijeme svoje bolesti, dio mozga za koji Dr. Alexander tvrdi da kontrolira misli i osjeæaje bio je iskljuèen, a on je potom doživio iskustvo ‘toliko duboko da mu je dalo znanstveni razlog za vjerovati u svijest nakon smrti’.

Svoje je iskustvo opisao u knjizi ‘Dokaz Raja’, u kojoj tvrdi kako se susreo sa prekrasnom plavookom ženom na mjestu na kojem su bili ‘oblaci, veliki paperjasti bijeli oblaci, i svjetleæa biæa’.

- Ptice? Anðeli? Te rijeèi stigle su mi kasnije, kada sam pisao svoja sjeæanja. No niti jedna od tih rijeèi ne opisuje dovoljno dobro sama biæa, koja su jednostavno bila sasvim drugaèija od bilo èega što sam poznavao na ovoj planeti, rekao je Dr. Alexander.

- Bili su napredniji. Viši oblici. Èuo sam glasan i prodoran zvuk poput ogromnog zbora odozgora, i pitao sam se jesu li ga ta krilata stvorenja proizvodila. Zvuk je bio opipljiv i gotovo materijalan, kao kiša koju možete osjetiti na svojoj koži no koja vas ne smoèi.

Dr. Alexander je svjestan koliko nevjerovatno zvuèe njegove tvrdnje.

- Da je meni netko, pa èak i doktor, isprièao prièu poput ove bio bih sasvim siguran da su zaluðeni neèim. Ali ovo što se meni desilo bilo je stvarno ili èak stvarnije od bilo kojeg drugog dogaðaja u mom životu. Tu ubrajam i svoje vjenèanje i roðenje moja dva sina, rekao je.

izvor: jutarnji.hr

Share

Dodatne informacije