Psihologija na èetiri kotaèa

Share

 Je li moguæe procijeniti karakter osobe prema automobilu koji vozi? I automobilsku industriju živo zanimaju rezultati takvog neuromarketinga - makar nisu uvijek sretni rezultatom.

Veæ dugo i psiholozi sjede u odjelima za projektiranje novih automobila, ali rezultat ne odgovara uvijek željama dizajnera. Razmjerno nova znanstvena disciplina neuromarketing bavi se upravo tim pitanjem: tko su zapravo vlasnici tih proizvoda i što drugi ljudi misle o njima?

S druge strane, vlasnici prestižnih marki - poput BMW-a, Audija, Mercedesa, Alfa Romea, Jaguara i Porschea - svjesno izabiru ta vozila i veoma ih smeta kad netko uopæe ne primijeti, koji automobil voze. To su vozaèi, mišljenje je psihologa, koji i vozilom žele pokazati kako su "alfa životinje", dakle predvodnici èopora, iako postoje  razlike u detaljima izmeðu vlasnika pojedinih marki.

"Alfa životinje"

 

Kada je rijeè o njemaèkim prestižnim markama, vozaèe BMW-a se smatra osobama koje se rado pokazuju, koje cijene ekskluzivnost i pažljivo slijede svoj životni stil. Isto tako su skloni istraživaèkom duhu, a "radost vožnje" s mnoštvom konjskih snaga pod poklopcem motora pokazuje i njihovu potrebu za slobodom i autonomijom. Statistika je pokazala i da su skloni rizicima i kako se nerijetko bave nekim malo opasnijim sportom.

Vozaèi Mercedesa su dugo bili na glasu kako misle da su, zajedno sa (skupim) autom, kupili i preticajnu traku s koje nikad ne silaze. Ali novija istraživanja su pokazala kako su današnji vlasnici Mercedesa èesto samouvjereni muškarci koji veæ pojavom žele pokazati svoju dominantnost, struènost i sposobnost voðenja, ali koji i istovremeno veliku pažnju posveæuju sigurnosti.

Na preticajnoj traci se danas guraju vozaèi Audija, baš kao što je i ta marka iz Ingolstadta na preticajnoj traci dospjela u segment prestižnih vozila. Uopæe, za njih se vjeruje kako uvijek žele iskoristiti svoju prednost i kako se upravo oni najviše guraju naprijed. Isto tako, zamijeæeno je kako su baš vozaèi Audija zaljubljenici u tehniku i obožavaju tehnièke novine.

Ne koristi niti skup auto

 

Kada je rijeè o vozaèima Porschea, njihovo ponašanje èesto opasno naginje  aroganciji, makar je statistika pokazala i kako su - baš kao i vozaèi Minija, Audija ili Lexusa, èesto fizièki atraktivni. Druga studija je pokazala kako vozaèi Porschea zapravo uopæe niti ne vole imati suvozaèa, dok je kod ostalih prestižnih vozila statistièki vjerojatnije da æe i na suvozaèevom mjestu sjediti fizièki atraktivna osoba - po moguænosti suprotnog spola.

Jer ta je studija pokazala kako vozaèi Porschea imaju èak i manje aktivan spolni život od - vozaèa Renaulta. Razlog je veoma jednostavan: vozaèi Porschea su èesto starija gospoda koja su tim sportskim vozilom ispunili svoj san iz djetinjstva, dok su vozaèi Renaulta u uvjerljivoj veæini - vozaèice, u pravilu izmeðu 20 i 30 godina starosti kojima je ovaj povoljan "Francuz" i prvi vlastiti automobil pa onda niti ne èudi ovaj statistièki podatak o spolnom životu.

 

Brojke svašta govore

Ima još statistièkih podataka koji se mogu razlièito objašnjavati, na primjer da su vlasnici Jaguara zaduženiji od ostalih vozaèa, da su vozaèi Volva zapravo mnogo agresivniji nego što se misli, ali se kriju iza švedskog èelika i imagea ljubitelja obitelji.

Mnogi proizvoðaèi automobila nipošto nisu sretni nalazima takvih istraživaèa. Na primjer Opel veæ godinama sustavno pokušava promijeniti dojam o vlasnicima tih vozila kao o "dosadnjakoviæima iz provincije". Trenutna ispitivanja vlasnike tih vozila još uvijek smatraju prilièno dosadnima - ali i dobro raspoloženima. Ni vlasnici Fordova ne uživaju baš glas kao osobito zanimljive osobe, èesto su i prekomjerne težine i skloni su sramežljivosti, makar je Ford posljednjih godina uložio milijune u potpuno nov, mnogo agresivniji izgled vozila.

Kod vlasnika Volkswagena èak ni psiholozi ne znaju toèno što da o njima misle. Jer oèito je to i dalje pravi "automobil za svakoga" pa ga voze i lijepi i ružni, siromašni i bogati, obrazovani i ne baš previše pametni. Samim time je u Volkswagenu obièno netko tko se ne želi isticati, niti automobilom - niti samim sobom.

 

 

Izvor: Autor: A. Šubiæ (njem. mediji) - www.dw-world.de

 

Share

Dodatne informacije