Pišete lijevom rukom? Možda ste gay

Share

 Unatoè svim nemoguæim teorijama o tome što je uzrok homoseksualnoj orijentaciji, isplivala je još jedna zanimljiva verzija.
Istraživaèi s University of Toronto došli su do zakljuèka da postoji poveznica izmeðu seksualne orijentacije i ruke kojom pišete, te da homoseksualci u veæini sluèajeva koriste upravo lijevu ruku.

U zadnjih 50 godina, koliko je trajalo istraživanje, i provedenih 12 studija, otkrili su da postoji vjerojatnost od 91 posto da lezbijke pišu lijevom rukom za razliku od heteroseksualnih žena, dok su šanse da homoseksualac bude ljevak oko 34 posto.

Znanstvenici vjeruju kako je homoseksualnost povezana s ranim djetinjstvom, isto kao i ruka s kojom pišemo. No, isto tako, tvrde èak da korijeni sežu èak i prije roðenja.

Svojim istraživanjem otkrili su mnoge karakteristike ljevaka. Meðu ostalim, skloni su pobaèaju, imaju manje šanse za zaèeæe, manju tjelesnu težinu pri roðenju, sklonost autizmu, šizofreniji itd.

Ova studija nudi mnogo empirijskih dokaza o navedenoj vezi, ali ne nudi nikakve dokaze o uzrocima. Ona zapravo nudi moguænost zajednièkog faktora koji utjeèe na orijentaciju i kod muškaraca i kod žena.

Koliko god ovakva teorija bila zanimljiva ili možda nezanimljiva, ipak stoji èinjenica da postoje ljudi koji pišu lijevom rukom i k tome su heteroseksualne orijentacije.

izvor: jutarnji.hr / Vjeran Paviæ

Share

Dodatne informacije