Održana dvodnevna radionica za izradu smjernica za psihosocijalni tretman ovisnosti o drogama u zdravstvenom, socijalnom i zatvorskom sustavu

Share

Sukladno novoj Nacionalnoj strategiji suzbijanja zlouporabe droga za 2012.-2017., te Nacionalnom akcijskom planu suzbijanja zlouporabe droga za razdoblje 2012.-2014. godinu, Ured za suzbijanje zlouporabe droga jedonio odluku o osnivanju Stručne radne skupine za izradu Smjernica za psihosocijalni tretman ovisnosti o drogama u zdravstvenom, socijalnom i zatvorskom sustavu u Republici Hrvatskoj.

Koordinacija izrade Smjernica je u nadležnosti Ureda za suzbijanje zlouporabe droga koji podržava proces razvoja smjernica u svim fazama od pretraživanje literature i članaka do izrade prvog radnog Nacrta Smjernica. Stoga je Ured radi usklađivanja stavova i izrade konačnog Nacrta Smjernica za psihosocijalni tretman ovisnosti o drogama u zdravstvenom, socijalnom i zatvorskom sustavu koji će se uputiti na službena mišljenja stručnim ustanovama i državnim tijelima, 10. i 11. lipnja 2013. u Hotelu Kaj Marija Bistrica organizirao Radionicu na kojoj je raspravljen prvi radni nacrt Smjernica te druga pitanja vezana za izradu konačnog nacrta Smjernica.

 

Bilješka

Share

Dodatne informacije