Hoćete li nakon ove snimke dijeliti osobne podatke na internetu?

Share

Svi znamo da dijeljenje previše osobnih informacija na internetu nije dobra praksa, no što je najgore što nam se može dogoditi?

Belgijska banka je ovom reklamom željela upozoriti na posljedice davanja podataka preko interneta. U njemu je sasvim prosječnog Belgijca uspio prevariti djelatnik banke Febelfin. Djelatnik banke zorno je pokazao kako s jednim dobro sročenim lažnim e-mailom i telefonskim razgovorom može "očistiti" bankovni račun Toma Degrootea, piše Mashable.

No, on je imao drugi plan za Belgijca. Ubrzo je obavio zahvat kako bi izgledao kao Degroote i potom se fotografirao s više djevojaka i fotografiju stavio na Degrooteov Facebook-profil. Nakon toga kupio je skupu antiknu harfu na eBayju sa Degroteovom kreditnom karticom koja je dostavljena na adresu Belgijca. Na kraju snimke "prevarant" kaže poučnu rečenicu: "Vaš cijeli život je na internetu i prije nego što to saznate, netko poput mene ga preuzme". Degrote mu kaže da je "to ludo". Reklama je napravljena za SafeInterenetBanking.be, gdje korisnici mogu naučiti kako zaštititi svoj identitet na internetu.

 izvor: vecernji.hr

Share

Dodatne informacije