Dogaða li se u Vasoj okolini?

Share

Prenosimo dio jednog komentara zabiljezenog na blogu :    "...na tom radnom mjestu psihologa nije primljen psiholog nego je ostavljen apsolvent matematike!.." . 

"... Sedma osnovna škola u ******** (na *******), raspisala je natjeèaj za radno mjesto psihologa. Privremenu dužnost psihologa vrši apsolvent matematike(!)

U redu, on obavlja tu dužnost dok se ne pojavi netko kompetentniji, što je naravno u redu. Na natjeèaj se javila osoba apsolvent psihologije. Nakon natjeèaja, apsolvent psihologije je dobio odbijenicu, dakle, nije primljen na posao. Normalno je oèekivati da je škola našla diplomiranog psihologa koji naravno ima prednost spram apsolventa psihologije (kao što apsolvent psihologije ima prednost spram apsolventa matematike).

No, iz odreðenih izvora smo dobili informaciju (provjerenu) da apsolvent psihologije nije primljen na radno mjesto psihologa a na tom radnom mjestu psihologa nije primljen psiholog nego je ostavljen apsolvent matematike!

Kada je apsolvent psihologije nazvao školu reèeno mu je da nije primljen jer nije zadovoljio kriterije. ***** osnovna škola ja našla da je apsolvent matematike kompetentniji za radno mjesto psihologa nego apsolvent psihologije!!! Dali smo si truda pa smo se malo raspitali za taj sluèaj i reèeno nam je da su roditelji apsolventa matematike kuæni prijatelji ravnateljice ***** osnovne škole u ********. Još jednom se potvrdilo da vam za posao ne treba dobro i adekvatno obrazovanje nego samo dobra veza. ..."

 

 

Share

Dodatne informacije