Projekt „Obrazovanjem do posla“

Share

Rehabilitacijski centar za stres i traumu iz Zagreba, u suradnji s Centrom za psihološko savjetovanje, edukaciju i istraživanje Sirius, Centrom za socijalnu skrb Hrvatska Kostajnica i Općinom Dvor, započeo je provedbu projekta „Obrazovanjem do posla“ koji, u okviru komponente „Razvoj ljudskih potencijala“, financira Europska Unija. Projekt je započeo 15. veljače 2013. i trajat će 15 mjeseci.

Osnovni je cilj projekta olakšati uključivanje u tržište rada i socijalno uključivanje dugotrajno nezaposlenih i društveno marginaliziranih osoba iz ruralnog područja, bez srednjoškolskog obrazovanja ili s obrazovanjeam nekonkurentnim na tržištu rada. Kroz projekt želimo osnažiti i motivirati ciljnu skupinu korisnika za cjeloživotno učenje kao sredstvo povećanja zapošljivosti i veće socijalne uključenosti, te im omogućiti stjecanje strukovnih. Projekt se provodi u području koje je siromašno socijalnim uslugama i pruža manje mogućnosti za obrazovanje i zapošljavanje, s dugotrajnim problemima poslijeratne obnove zajednica i integracije nacionalnih manjina.

 

Projektom će biti obuhvaćeno 40 dugotrajno nezaposlenih korisnika socijalnih usluga bez srednjoškolskog obrazovanja ili s nekonkurentnim obrazovanjem, s područja Hrvatskog Pounja; 20 korisnika bit će uključeno u program stručnog obrazovanja ili osposobljavanja radi stjecanja kvalifikacije konkurentne na lokalnom tržištu rada. Najmanje 50% pripadnika ciljne skupine bit će pripadnici nacionalnih manjina.

 

 

 

Rehabilitacijski centar za stres i traumu

Draškovićeva76/II, Zagreb

tel/fax: 01 4923 025

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; web:www.irctzg.org

Share

Dodatne informacije