Tjedan mozga 2019.

Hrvatsko društvo za neuroznanost, Hrvatski institut za istraživanje mozga i Znanstveni centar izvrsnosti za temeljnu, kliničku i translacijsku neuroznanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 11. do 17. ožujka 2019. godine, osamnaesti puta u Hrvatskoj organiziraju Tjedan mozga,

Opširnije...

20 godina psiholoških kriznih intervencija

Prije 20 godina, točnije 11.5.1995., članovi Društva za psihološku pomoć proveli su svoju prvu psihološku kriznu intervenciju nakon raketiranja Zagreba od strane tzv. vojske Srpske Krajine. Za PSIHOportal pripremila psihologinja Branka Starc.

Opširnije...

Besplatno preuzmite knjigu - Psihologija boli (autorica Sabina Alispahić)

“Psihologija boli” je udžbenik namijenjen prvenstveno studentima koji slušaju predmet Psihologija boli, kao i svim zdravstvenim stručnjacima (liječnicima, stomatolozima, fizioterapeutima, psihoterapeutima…) koji se na direktan ili indirektan način bave doživljajem boli. 

 

Opširnije...

Dječja onkologija: "Ispričat ću ti priču" - održano predavanje

psihoportalVolonterski projekt "Ispričat ću ti priču" djeluje na Zavodu za onkologiju i hematologiju Klinike za dječje bolesti Zagreb.

Opširnije...

Sreca.hr - poziv na sudjelovanje u istraživačkom projektu

psihoportalPoštovani, pozivamo Vas da sudjelujete u velikom istraživačkom projektu „Hrvatsko longitudinalno istraživanje dobrobiti CRO-WELL“ koji provodi Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, uz potporu Hrvatske zaklade za znanost. U projektu sudjelujete ispunjavanjem ankete kojoj pristupate na web stranici www.sreca.hr, na kojoj se nalaze i detalji o projektu.

Opširnije...

Dojmovi sa simpozija - Mia Erceg psihologinja

Iz prve ruke -  psihologinja Mia Erceg prenosi dojmove sa simpozija "KBT-E multistep".

Opširnije...

Mali čarobnjaci - vježbenice

U izdanju biblioteke Loptica Turističke naklade, izašle su vježbenice pod nazivom Mali čarobnjaci. Trenutno u seriji postoje 4 vježbenice, koje prate dijelove psihomotornog razvoja kod djeteta od treće godine do predškolskog i ranog školskog razdoblja. 

Opširnije...

STANKO - NOVA USLUGA ZA MLADE IZ ALTERNATIVNE SKRBI

U sklopu projekta Kontakt-Centar za osnaživanje mladih iz alternativne skrbi 15.1. i 16.1.2015. održan je sastanak razvoja koncepta inovativne usluge – StanKO.

Opširnije...

Dodatne informacije